donderdag 20 oktober 2011

Cartoonmuseum

tekening: Ronald van der Heide

19-10

Woensdagmorgen is uitgekozen om een bezoek te brengen aan het Karikatur Müsezi, het cartoonmuseum dat is opgericht door de Turkse cartoonistenvereniging. Volgens onze vanuit Nederland verzamelde informatie gelegen aan de Kovacilar sokak, een zijstraat van de Atatürk boulevard, en gewoon dagelijks geopend. We hebben zelfs de naam van een conservator gekregen die ons daar kan helpen.
Na enig speurwerk komen we op een bouwplaats uit, het museum blijkt verkast. Niemand ter plaatse heeft enig idee waarheen...

huidige staat van het cartoonmuseum op het officiële adres
Gelukkig krijgen we 'savonds hulp van striptekenaar Kenan Yarar en zijn vriend de cineast Onur Uysal, met wie we gisteren zijn wezen eten. Na wat bellen en mailen komen ze achter het nieuwe (tijdelijk?) adres van het museum, en regelen meteen een afspraak voor donderdagmiddag. Wordt vervolgd dus!
stripbladen in een gewone kiosk onderweg

een 'Rembrandtje' van Turhan Selçuk uit 1958

Intussen wordt het blog bijgewerkt op de snellere internetverbinding in de redactieruimte van LeMan. We maken zo zijdelings ook de beoordelingsgesprekken mee die M.K.Perker levert met aankomende cartoonisten. Woensdag is de vaste inloopmiddag waarop ieder met enige ambitie om voor het blad te werken zijn portfolio kan tonen.
(aut. Albo)
kantoor van de eindredactie van LeMan

originele Oguz Aral aan de muur van LeMan Kultur Cafe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten